Parringstidspunkt, inseminering og drægtighedLøbetidskontrol: Progesteronmåling og Vaginalcytologi

Har du brug for at vide hvornår din tæve er klar til parring eller inseminering, kan vi hjælpe dig ved at tage en blodprøve der måler progesteron niveauet, samt en celleprøve vi undersøger mikroskopisk. Vi sammenholder de to resultater, for at give dig det mest pålidelige svar. Vi har eget laboratorieudstyr og kan have svaret i løbet af ca. 30 min. 

Vi anbefalder at man starter ca. på dag 9 med løbetidskontrol. Alt efter svaret kan man tage en ny kontrol 2-3 dage senere. Vi sætter god tid af til undersøgelsen og til at svare på dine spørgsmål. 


Inseminering

Vil/kan hundene ikke parre naturligt, kan vi hjælpe dig med at inseminere din tæve. Vi inseminerer kun med frisk sæd, som tappes her på klinikken. Du kommer med hanhund og tæve på samme tid. Efter inseminering undersøger vi sæden i mikroskop for at evaluere kvaliteten. Det kan være en rigtig god ide at inseminere 2 gange med 1 dags mellemrum. 


Drægtighedsscanning og drægtighedsrøntgen

Har du fået din tæve parret eller insemineret, anbefaler vi at du får scannet din hund for at se om hun er drægtig. Dette kan vi gøre fra dag 26 i drægtigheden. Er tæven drægtig, anbefaler vi et drægtigheds røntgen 1 uge før fødsel hvor vi kan se det præcise antal. Det give ro ved fødslen at du kender det præcise antal. 


Ved fødselskomplikationer, kan vi bruge scanneren til at konstatere om der er hjerteslag (og høre det).


Ring til os og få en snak og evt. et tilbud på 64401011